Blog

4 tips: zo blijf je op gewicht tijdens de vakantie

Tip 1: drink veel water en thee


Vermijd suikerrijke drankjes als frisdrank en sapjes. Deze drankjes zitten namelijk vol met suiker waar je lichaam niets aan heeft. Verse sinaasappelsap is voor je lichaam hetzelfde als een glas cola. Ze bevatten allebei veel suikers en calorieën, maar weinig tot geen vitamines of mineralen.

Kies altijd voor water of bruiswater. Je kunt dit altijd nog op smaak brengen met verse munt, citroen, limoen of komkommer. Wees creatief!

Drink je regelmatig alcohol? Probeer dan bij elke glas alcohol ook één glas water te drinken.

Dranken als frisdrank, alcohol en koffie onttrekken vocht uit je lichaam en drogen je lichaam juist uit. Tijdens je vakantie naar de zon is het heel belangrijk om genoeg te drinken zodat je niet uitdroogt. Probeer minimaal 2 liter water per dag te drinken om goed gehydrateerd te blijven.

Tip 2: neem gezonde snacks mee.

Ga je een dagje weg? Zorg dan dat je tas goed gevuld is met gezonde snacks. Neem bijvoorbeeld fruit, rauwkost, noten en gekookte eitjes mee. Je hebt dan genoeg energie om wat leuks te doen en doordat deze snacks goed verzadigen eet je minder veel en ongezond tijdens je lunch en avondeten.

Tip 3: gezond uit eten

Persoonlijk vind ik het heerlijk om regelmatig te gaan uiteten. Een heerlijke maaltijd onder de warme zon met een mooi uitzicht. Dat is voor mij het ultieme zomergevoel. Ik vind het heerlijk om gezond uit eten te gaan. Je komt de origineelste en lekkerste gerechten tegen. Op https://www.tripadvisor.nl/ kun je aangeven welke keuken je voorkeur heeft. Je kunt dan ook kiezen voor “gezond”. Dit is echt een aanrader!

Dit zijn wat tips voor het kiezen van een gerecht in een restaurant.

  • Kies vaker voor vis dan voor vlees
  • Neem je vlees of vis geroosterd of gegrild
  • Vraag je sausjes en dressings apart
  • Kies voor een soep of salade als voorgerecht
  • Kies voor een rode saus in plaats van een witte saus
  • Eet meer groenten dan pasta/aardappels/brood/rijst
  • Neem in plaats van een toetje een kopje koffie of thee
  • Drink veel water bij de maaltijd

Tip 4: beweeg!

Ben jij iemand die het liefst de hele vakantie bij het water ligt of voor de caravan/camper zit? Dan kan het zomaar gebeuren dat je bijna niet in beweging bent tijdens je vakantie. Laat dat nou net niet zo goed zijn voor je lichaam….

Een aantal voordelen van bewegen op een rij: Het verbetert het humeur en geeft energie. Het is goed voor de bloedcirculatie, ademhaling, spieren, gewrichten en botten. Het stimuleert de stofwisseling en heeft een positieve invloed op het gewicht. Genoeg redenen om in beweging te komen dus!

Zelfs al doe je het liefst niks dan moet je jezelf er toch toe zetten om iets te doen. Ga zwemmen, fietsen, duiken, snorkelen, wandel langs het strand, neem de trap in je hotel in plaats van de lift. Alle beetjes helpen!